Regler

För dig som deltog i första omgången av UNF Utmanar märker du kanske en skillnad. Du kan både klara av utmaningar genom att värva, men också genom att bekräfta gamla medlemmar medlemskap för 2019. Det som räknas är den totala mängden bekräftade medlemmar, och hur du väljer att uppnå den är upp till dig!

En förening, en distriktsstyrelse eller enskilda medlemmar kan anta en utmaning. Tänk efter om antalet medlemmar som krävs är rimligt för just er grupp, men sikta högt! Vid antagandet av en utmaning anger du hur många medlemmar din förening/distrikt har just då, och det är ÖKNINGEN från detta antal som avgör om du klarat utmaningen eller inte.

Föreningen måste vänta in bekräftelse på att de antagit en utmaning innan de kan börja registrera medlemmar, vilket kan dröja någon dag. Tänk därför på att anta en utmaning i god tid innan ni ska göra den första insatsen för att öka.

Flera föreningar kan anta samma utmaning, och det är först till kvarn som gäller för att ha klarat av den. Om flera klarar ungefär samtidigt, vinner den som rapporterat först.

Om du inte hinner klara av en utmaning innan den är uppfylld av någon annan, kan du anta en ny utmaning och använda det antal du lyckats öka med för den nya utmaningen istället.

Om en antagit flera utmaningar gäller bara bekräftade medlemmar för en av utmaningarna, och om du uppnår en utmaning är det från den totala mängden medlemmar ni fortsätter från.

Exempel:
UNF-föreningen har 10 medlemmar. De antar en utmaning som kräver 10 bekräftade medlemmar. Då behöver föreningen totalt ha 20 medlemmar när utmaningen är avklarad. Om de under tiden antar en utmaning som kräver 5 medlemmar till, ska de alltså komma upp till 25 bekräftade medlemmar för att båda ska vara avklarade.